WAŻNE DLA PRODUCENTÓW POMIDORÓW, ALE NIE TYLKO DLA NICH !
Przedstawiamy zestawienie obserwacji efektów mikoryzacji w dużym obiekcie szklarniowym na zamikoryzowanej powierzchni 15 ha. Obserwacje udostępnił Szef Produkcji w tym obiekcie. Zainteresowanym mogę podać do Niego kontakt. Wnioski pozostawiam Czytelnikom, ale jako ogrodnik mogę tylko zauważyć, że takich efektów nie da się uzyskać metodami chemicznymi. Warto o tym pomyśleć.
TO NIE JEST REKLAMA ALE INFORMACJA!
Efekty mikoryzacji pomidorów szklarniowych na podłożu z grodanu w szklarni pod Warszawą, czyli co możemy zaproponować aby małym kosztem zwiększyć dochody i poprawić jakość..
A/ Ważne dla Konsumenta:
1. Smak i zapach lepszy od gruntowych pomidorów (opinia Konsumentów)
2. Wyższa zawartość witamin, korzystnych minerałów oraz likopenu i suchej masy,
B/ Ważne dla Producenta:
3. Wyższe plony (+10%); równe owoce dorastające w gronie, znikoma ilość poza wyborem,
4. Śladowa inwazja (1-2%) skośnika pomidorowego (Tuta absoluta) a nawet jego całkowity brak,
C/ Ważne dla Środowiska:
5. Ograniczenie zapotrzebowania na nawozy i środki ochrony,
6. Zmniejszenie odcieku nawozów do gleby,
7. Efektywniejsze wykorzystanie doświetlania.
Aby uzyskać takie efekty proponujemy zastosowanie naszych firmowych szczepionek mikoryzowo-bakteryjnych.
Włodzimierz Szałański
MYKOFLOR.PL
tel. 502 236 128
projekt i realizacja