WAŻNE DLA PRODUCENTÓW POMIDORÓW, ALE NIE TYLKO DLA NICH !

Lis 26, 2021Aktualności, Mykoflor

Przedstawiamy zestawienie obserwacji efektów mikoryzacji w dużym obiekcie szklarniowym na zamikoryzowanej powierzchni 15 ha. Obserwacje udostępnił Szef Produkcji w tym obiekcie. Zainteresowanym mogę podać do Niego kontakt. Wnioski pozostawiam Czytelnikom, ale jako ogrodnik mogę tylko zauważyć, że takich efektów nie da się uzyskać metodami chemicznymi. Warto o tym pomyśleć.

TO NIE JEST REKLAMA ALE INFORMACJA!

Efekty mikoryzacji pomidorów szklarniowych na podłożu z grodanu w szklarni pod Warszawą, czyli co możemy zaproponować aby małym kosztem zwiększyć dochody i poprawić jakość..

A/ Ważne dla Konsumenta:

   1. Smak i zapach lepszy od gruntowych pomidorów (opinia Konsumentów)
   2. Wyższa zawartość witamin, korzystnych minerałów oraz likopenu i suchej          masy,

B/ Ważne dla Producenta:

   3. Wyższe plony (+10%); równe owoce dorastające w gronie, znikoma ilość             poza wyborem,
   4. Śladowa inwazja (1-2%) skośnika pomidorowego (Tuta absoluta)                 a nawet jego całkowity brak,

C/ Ważne dla Środowiska:

5. Ograniczenie zapotrzebowania na nawozy i środki ochrony,
6. Zmniejszenie odcieku nawozów do gleby,
7. Efektywniejsze wykorzystanie doświetlania.

    Aby uzyskać takie efekty proponujemy zastosowanie naszych firmowych szczepionek mikoryzowo-bakteryjnych.

    Włodzimierz Szałański
    MYKOFLOR.PL
    tel. 502 236 128

     

    Kontakt

    Zamówienia mikoryzy profesjonalnej:
    Włodzimierz Szałański
    Właściciel
    tel. +48 502 236 128

    Rudy 84, 24-130 Końskowola
    e-mail: mikoryza@mykoflor.pl


    tel. in english on scientific matters
    +48 501 250 617 – Andrzej Klasa, Ph.D
    Mail (in english): 
    aklasa@uwm.edu.pl – Andrzej Klasa, Ph.D

    Usługi mikoryzacyjne:
    mgr Jerzy Nieswadba
    tel.: 500 031 733, 602 535 417
    e-mail: jurek@mykoflor.pl

    Archiwa

    projekt i realizacja